top of page

Swopper  - Ergonomisk 3D-stol

På traditionella stolar måste din kropp oftast anpassa sig efter sätet. Resultatet: "ryggont-sittande".


Nästan 80% av personer i industriländer lider av ryggont och spänningar i kroppen. Den aktiva stolen Swopper är speciellt framtagen för ett mer hälsosamt och aktivt sittande.
Den geniala idén bakom: Flexibilitet i tre dimensioner.

Inom sittande är detta unikt i världen.
Swoppern uppmuntrar inte bara rörelse utan stöttar också rörelser. Studier visar att du rör dig dubbelt så mycket på en Swopper-stol jämfört med en traditionell stol.

Våra kroppar är gjorda för rörelse!

Vid aktivt sittande rör vi oss hela tiden utan att tänka på det. Framför allt rygg och magmuskler används i en rörelse som liknar den som när vi går och paddlar kajak. Resultat blir att vi tränar våra muskler under dagens lopp även när vi ”sitter” framför datorn…..

Aktivt sittande innebär att vi anpassar våra arbetsplatser, skolor och hem till våra naturliga förutsättningar.

 

Swopper - Aktiv kontorsstol
Vi sitter högre på en Swopper-stol än på en traditionell kontorsstol vilket innebär att vi får en öppen höftvinkel, bättre svank i ländryggen, mindre tryck på ländkoterna och stimulerar blodcirkulationen.

Arbetsplatsen
Vad bra att det är så många som har höj och sänkbara bord idag! Men vi vet dock att många inte varierar höjden på sina höj och sänkbara bord så ofta. Vanligt är att vi blir stående alt. sittande timmar i sträck. Vad bra att många tränar idag, men även om vi tränar 3 ggr/per vecka så räcker inte detta för att vi ska må bra som möjligt. Vi behöver ständigt röra på oss och variera vår arbetsposition för att stimulera musklerna, blodcirkulationen och därmed vårt välmående. Förutom en aktiv sadelstol behövs ett höj och sänkbart bord för att kunna anpassa bordshöjden till individ och variation i arbetsposition (mellan sitta & stå) samt utrymme för avslappning. Vi rekommenderar också att prova ett centralt pekdon tillsammans med traditionell mus alt. vertikal mus.

 

Skolan
Grunden för hur vi mår börjar i skolan. Gympa i bästa fall 3 ggr i veckan, i många fall en gång räcker inte för våra behov av rörelse. Datoranvändandet, ”Googlandet” efter kunskap & fakta ökar risken för att unga människor grundlägger en vana som innebär ökad risk för kroppsliga problem, såsom dålig hållning, rygg –och nackproblem mfl.

Varför då en Swopper?

1. Man sitter alltid rätt
Swoppern uppmuntrar ständigt till att byta hållning. Helt automatiskt rättar du med jämna mellanrum på ryggen. Och eftersom swoppern följer dina rörelser håller du dig rak – även när du böjer dig fram mot skrivbordet.

2. Bra för ryggdiskarna
Genom att man rör sig i tre led med swoppern uppstår ingen ensidig belastning för ryggdiskarna. swoppern gör att diskarna försörjs väl och håller sig elastiska och friska.

3. Träning för muskulaturen
När du sitter på en swopper håller du hela tiden kroppen i rörelse.
Det stärker mag-, rygg- och benmusklerna och förebygger ryggbesvär.

4. Venösa besvär förebyggs aktivt
Sätet på swoppern är konvext och det förhindrar tryckställen och blodstockningar.
Att ständigt hålla sig i rörelse när man sitter understöder aktivt blodets återflöde till hjärtat.

5. Leder och ledband hålls spänstiga
Genom att sitta aktivt och dynamiskt håller man också ständigt lederna i rörelse.
De främjar produktionen av ledvätska, stärker ledband och senor och förebygger ledsjukdomar.

6. Blodcirkulation och humör hålls på topp
När man sitter på en swopper rättas överkroppen upp, mellangärdet är fritt och blodcirkulationen stimuleras.
Det är inte bara sunt, utan det gör också att man blir på riktigt gott humör.

 

Vad kostar då denna fantastiska stol?

 

Klicka här så kommer du till webbshopen för bästa stolen!

bottom of page